Sådan mor, sådan dotter...

Jag avskyr att komma försent. Bestämmer jag en tid eller dag håller jag det garanterat - såvida inget riktigt oförutsett händer. Typ att jag blir sjuk, någon dör eller liknande, och då ringer man och säger ifrån.

Uppenbarligen är dottern min (vår) exakt lika punktlig. Det var sagt den 28/11 och den 28/11 klockan 12:21 bestämde sig (typ...) flickan som gått under namnet "Buffybaby" på senaste tiden för att kika fram. En fin tös på tre och ett halvt kilo och en dryg halvmeter lång. Bilden - med mobilkamera tagen - gör för en gångs skull inte verkligheten rättvisa.

Och - säga vad man vill om att föda barn: Jag gör hellre om det än är magsjuk en natt!




Är man elak...

...mot sin dotter om man döper henne till Nora? Det föreligger en viss risk för...elaka rim...om hon blir utsatt för mobbing under sin uppväxt och med tanke på att jag fick höra det mesta under mina tonår eftersom jag var en riktig besserwisser kan man väl tänka "sådan mor sådan dotter"?

Nora är annars ngt vi bägge gillar... Eller faktiskt Isabelle. Gabriella är fint men Magnus kusin heter det. 

Annars? Idun har varit på tapeten och Lovisa får jag inte genom. Mina gamla favvosar har jag gett upp: Varenda unge heter Alva, Alma, Olivia, Edith, Ester, Saga osv. 

För övrigt har vi köpt bil och Magnus menar att jag nog faktiskt ÄR vuxen ändå. Pytt, jag slutade ju nyss högstadiet!

Två hela nätter...

...sedan nålarna i öronen (tretton stycken!) har jag SOVIT och det har varit GUDOMLIGT! Min mor ska få knöla in några fler idag om hon törs... Kanonhäftigt att kunna behandla det mesta via punkter i öronen och än mer häftigt att kroppen själv "matar ut" dem när den anser att det är klart för den omgången. Akupunktur som smärtlindring och behandling öht övertygar mig mer och mer och jag tänker verkligen försöka klara av förlossningen bara med hjälp av det, lustgas och TENS. 

(Om jag sedan vrålar efter epiduralbedövning efter tio minuter återstår att se, men rent spontant vill jag helst slippa något dyligt... Kan de i Jemen kan väl jag i Falun!)

Har tillbringat hela helgen och fram till igår med att kolla på bilar och det verkar liksom vi kommit fram till att det lutar åt bilköp. Jag är nöjd och gode herrn i huset likaså. Ibland stämmer det där med "less is more" och Nissans Qashqai+2 må ha varit en ball bil men ack så otrevlig vad gällde skogskörning. Santa Fen var för törstig, för bökig och på tok för dyr men till sist hittade vi en bil som borde kunna funka. *flinar*

De kommande dagarna ska jag göra ett jätteryck vad gäller städning, fållning av gardiner och tvätt. Kanske behagar babyn komma ut då? Magnus är förkyld så mao borde hon enligt Murphys lag komma antingen då han mår som sämst eller då jag smittats och ligger däckad i feber, nästäppa och halsont! 

Nu ska jag till Borlänge med mamma. Dessutom är jag vansinnessugen på kinakäk. Undrar om det är möjligt...?

Jag trodde att jag kommit på det...

Namn åt flickan. Isabelle eller Isabella. Och Magnus var inte helt omöjlig. Så kom jag på i morse att smeknamnet på det helt naturligt blir Bella och inget fel med det. Men... Bella...? Blondinbella. Kräkvarning. Jag kan inte döpa min dotter till varken Isabelle, Isabella eller Bella. Då får hon hellre heta Heidrun efter geten i den nordiska mytologin. Det kändes som att det var mer av en förebild än en vidrig liten slemapa som Blondinbella. 

Okej, i ärlighetens namn: Jag vet inget annat om Blondinbella än vad jag läst i kvällspressen men av sådana artiklar att döma är hon... Ungefär att jämställa med Linda Rosing på skalan, även om Blondinbella kanske är aningen mer pubertal. Men som sagt: Hellre en get än en otäck blondie.

Slut namnförslag igen så. Nu ska jag duscha och lämna tillbaka en bil. Still no baby in sight.

Det värsta med att inte kunna sova...

...är att jag kommer kunna sova ännu mindre när det här är klart. Nattens sömn: Mellan 00 och 01.30 litet av och till, och mellan 04.30 och 05.50 helt okej. Därefter mellan 7.30 och 11.40. Jag blir galen. Baby, hallå, give me some REAL pain och kom ut istället!

Dock kanske jag slipper allt som gör ont, när babyn väl är född. På tisdag ska jag på akupunktur igen, men bara nålar i öronen, thank God. Jag trodde sjukgymnasten skulle ta livet av mig när hon satte i vänstersidan av ryggen. Sedan dess har jag haft ont där men inte i högersidan vilken jag sökte för.

I förrgår snöade det. Idag regnar det och gräsmattorna är gröna. Sickfuck. Det skulle lika gärna kunna vara april som november. Duschdags och jag måste till optikern sen för att dra åt glasögonen ännu mer. Nu sitter de på nästippen.

En sådan där less-dag...

Det är verkligen höstgnäll, rakt genom i varje inlägg i den här bloggen lately. Idag är extragnäll.

- Jag har sovit typ inget alls inatt och vaknade 03.30 första gången. 04 gick jag upp, 04.40 kollade jag på "Hemsökta hus" på 4+ och käkade ensamfrukost i soffan. 05.30 väckte jag Magnus, drack julmust (ja, det får man göra när man har varit vaken så länge...) och vinkade av honom. Försökte sova en stund men alla babybiverkningar som tidigare väckt mig gjorde lika ont så... 07.45 ringde klockan och jag stapplade gråtfärdig in i duschen, åkte till mor, hämtade Uzeln och åkte till Falun för att kolla babytjejen som hade växt jättemycket. Köpte ett skötbord och åkte hem igen, bytte från Uzeln till Mazdan och släpade upp skötbord till lägenheten. Läste foruminlägg och blev ledsen över det - helt omotiverat men förståeligt med tanke på hur trött jag är. Jag kan inte rå för att fruntimmer idag är så jävla...beroende. En gång var jag ice cold cynic bitch men nu är jag soft och snäll och tycker så mycket om Magnus, men det finns gränser för allt. 

(Lång diskussion men för att fatta mig kort kan det fanimej aldrig hävdas att det på något sätt skulle vara JÄMSTÄLLT att föda barn. Jag kommer att bli en usel mor och soc kommer att ta flickan och Magnus kommer att hata mig forever. Dramaqueen, yep, men som sagt: Jag är trött och har hävt hela kryddhyllan på vad jag känner just nu... Dessutom tycker jag att tjejer generellt är så oerhört pantade i sina prioriteringar, men å andra sidan har jag alltid avskytt moraltanter och ytliga fjantbimbos. För att nämna två kategorier.)

Så blir jag galen på Datorbutiken som...jag vet inte vad? Inte funkar? Vi beställde en skärm till min dator för snart en månad sedan - en skärm som fanns i lager. Skärmen har fortfarande inte dykt upp och på Datorbutiken säger de bara att de är försenade i leveranserna. No shit. Igår beställde vi en TV (vilken f.ö. kommer att matcha skärmen...) och idag fick Magnus mail om att DustinHome minsann har skickat apparaten. Now we're talking. Jag kan säkerligast använda den som dataskärm istället.

Babyn har vänt på sig och ligger med rumpan och ryggen åt andra hållet. Kanske hjälper det mot vad det nu är som gjort så inihelvete ont hela tiden. Det skulle kunna vara så. Just därför ska jag inmundiga två Panodil, ta med en bok, krypa i säng och hoppas på att ingenting alls gör gråtaont och jag får sova någon timme. Jag tycker att det ligger i flickans intresse att komma ut och vifta istället för att vara helkonserv utan utrymme.

Färdiggnällt. Nattinatti.

Den kvinnliga skadeglädjen...

Jag har aldrig ansett mig själv attraktiv för fem öre - och tro mig, än mindre nu, med en fotboll under tuttarna. När jag var liten var jag ful, kortklippt, spinkig och en jävla besserwisser. Då jag blev äldre blev jag ful, långhårig, fet och en jävla besserwisser. Sedan blev jag... Uthärdlig att titta på och aningens smalare, men fortfarande en besserwisser. Nu är jag ganska normalviktig undantaget flickan och ser väl...okej ut, antar jag.

Under uppväxten fanns det söta tjejer och fula tjejer och de söta tjejerna var antingen snälla mot de fula tjejerna för att de "tyckte synd" om alla som inte var lika lyckligt lottade som de själva. Yäkk, if you ask me; jag formligen HATAR barmhärtiga samariter!! Alternativ två för de söta tjejerna var att vara fullständigt odrägliga mot alla andra som inte riktigt nådde upp till deras höga nivå av utseende och personlighet; mest irriterande.

Så till den kvinnliga skadeglädjen: Jag kan klicka runt på Facebook och kolla på gamla bekanta, varav många varit de där söta, snälla, odrägliga vidriga tjejerna och se att... Haha! Medan jag blev BÄTTRE, ÖDMJUKARE, MER SJÄLVSTÄNDIG och VACKRARE förvandlades de där tjejerna som ALLA VILLE HA till... Något som liknar vad jag var när jag var yngre. 

Något ytterst få tjejer mellan 15 och 20-någonting vet är att det för de allra, allra flesta tjejer med normal hormonproduktion finns något som heter "Haha! Du kommer inte vara liten och skinny resten av livet, såvida du inte blir anorektiker eller bulimiker och det är bara fjantiga fjortisar som blir det!" Och plötsligt kan man - jag - med välbehag efter att ha tampats med just det där klicka runt på nätet och konstatera att ja, det hände dem också! 

Så all of a sudden är de fortfarande söta ja, men... Inte i närheten av vad vi fula ankungar blev. Vi som var tvugna att kompensera vår fulhet med intelligens, personlighet, attityd och you name it. Plötsligt spelar det ingen roll hur dessa cutie-pies from before försöker täcka över en sprucken tatuering, en mage som hänger över jeansen eller smala av ansiktet med allt grejs de kletar in. Jag ler i mjugg - fel - jag SKRATTAR HÖGT AV SKADEGLÄDJE åt dessa tjejer som en gång var men aldrig blev.

(Moahahahaha!)

Och jag har beställt baby till imorgon eller fredag trots att hon inte har beräknad ankomsttid förrän den 28... Jag undrar om det går att hota med utegångsförbud om hon inte lyder? Nu är jag redigt less på att vara gravid...

RSS 2.0