Vid drömmarnas köksbord...

(Alt. "I mitt helkaklade, nyrenoverade badrum")

Nu har vi nyss fikat. Eira har ätit en halv banan av vilken hon spottat ut en tredjedel. Vi vuxna har tuggat i oss en tredjedels paket Bragokex och gett Eira hälften av den tredjedelen. Typ. Ute snöar det och jag längtar efter badrummet som ännu inte är klart. Ännu inte är påbörjat. Badrummet. Och då menar jag Badrummet. Det där alldeles nygjorda, helkaklade badrummet. Alltså inte helkaklat modell kakel för 49,90/kvadrat från Biltema, utan helkaklat eller klinkrat eller mosaikiserat eller vad det nu heter från typ Kakelgruvan där det billigaste kostar en femhundring per kvadrat. 

I det badrummet har vi köpt ett svindyrt badkar, modell en jacuzzi eller åtminstone ett större än standard-badkar och en alldeles ny toalett med tillhörande badrumsmöbel samt en snygg hörndusch med sådana där duschväggar man kan fälla inåt när man är klar och på så vis få mer yta i badrummet. Färgerna ska vara varma och mjuka, men ändå stilrena och spegelglaset ska inte ha en enda fläck på sig. Till och med tandborststället ska vara kliniskt rent och inte visa ett spår av tandkrämsrester.

Mina barn skulle ha kommit på att det är bäst när de är lugna och fina och sköter sig själva - Eira skulle rita i ett nyköpt block och inte dra ett enda streck på bordet, och Edith skulle sova mätt och nöjd i sin säng. Magnus skulle räcka över en flaska kallt, mousserande vitt vin och en kartong färska jordgubbar och beordra mig in i badrummet och inte låta mig komma ut därifrån förrän både flaskan och kartongen var slut, eftersom Livsmedelsverket rent av skulle ha börjat REKOMMENDERA en flaska vin i samband med amning, för det vet ju alla att glad mamma = glada barn. 

Så skulle jag låsa in mig i badrummet där det redan står tända doftljus som varken luktar för mycket eller för litet utan bara DOFTAR sådär alldeles lagomt mycket. Musik skulle strömma, nej, pärla ur högtalarna på den musikanläggning vi bestämt oss för att sätta in i badrummet. Typ valljud eller någon konstig exotisk annan slags musik som är bra för att slappna av. Jag skulle tappa i vatten i badkaret och pelletsen skulle räcka för att värma upp vattnet till den temperatur jag vill ha vattnet och därefter skulle jag liksom glida ur min sidenmorgonrock och långsamt, långsamt lägga mig i det heta vattnet. I säkert minst en timme skulle jag ligga i badkaret, mumsa på jordgubbar och dricka vin och om barnen mot all förmodan skulle börja härja skulle jag inte höra det eftersom min sambo varit förutseende nog att ljudisolera badrummet.

När jag väl badat klart och åter iklätt mig den där sidenmorgonrocken och läckra trosor skulle Magnus ha lagt Eira för natten och hon hade somnat nöjd och glad och vi hade haft HELA KVÄLLEN och HELA NATTEN på oss till det där som kallas VUXENTID så att vi hade kunnat fortsätta vara glada, lyckliga och harmoniska föräldrar åt våra barn.

Eller så ska jag helt enkelt göra köttfärssmet eftersom vi bara hade åtta köttbullar kvar och vi ska äta köttbullar, potatis och brunsås till middag och sedan ska jag snabbduscha i vårt "badrum" på knappt fyra kvadrat där tvättstället sitter snett och mattan är ditlagd någon gång på 1970-talet och dessutom ska jag försöka vara en pedagogisk förälder och låta Eira leka hur mycket som helst med köttbullssmeten och inte bli arg en enda gång och...

Kommentarer
Postat av: Katrin

Haha! Fantastisk text! (Fast det kanske är svårare att se humorn när man är mitt i det?)



Kram!

2010-03-21 @ 15:36:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0