Kakhelvete och egentid...

Just nu har jag förmånen att kunna njuta av den så kallade "egentiden". Den där tiden då föräldrar (mammor) ska passa på att:

- Duscha

- Städa

- Sova

- Fixa inför lunch/middag

- Göra något kreativt "bara för sig själv", typ leta fram sommargardiner ur något förråd eller kanske borsta tänderna

- Träna på motionscykeln man köpte för hundra år sedan och vars användningsområde mestadels är "torkställ för blöt tvätt"

Allt detta och kanske litet till på i bästa fall 90 minuter varav 50 gått åt till att söva kidsen. Återstår gör då max 40 minuter. Jag hinner med andra ord inte:

- Duscha (Eira vaknar av att man slår på duschen eftersom hon älskar att bada och då tror att hon ska få bada och kommer således vakna med ett ryck, försöka släpa badbaljan in på toaletten och så börjar vi uppvaket efter tuppen med att bråka.)

- Städa (Vem fan slår på dammsugaren efter en morgon full av skrik?! Eller för den delen: Vem fan tycker att det bästa sättet att förvalta "egentid" är genom att plocka in alla kläder som storebarnet rivit ut ur sin byrå när man lik förbannat får göra om det en timme senare?)

- Sova (Moahahahaha! Det tar, säg tio minuter att somna, om man ens kan slappna av nog mycket för att somna. Efter MAX 30 minuter sömn är man tröttare än vad man var innan man lade sig och har ingen som helst lust alls till att umgås med ungar...)

- Fixa inför lunch/middag (Och börja skramla i köket? Ööh, nej. Då vaknar kidsen garanterat!)

- Göra något kreativt (Borsta tänderna går kanonbra. Och snabbt. Då har man typ 37 minuter kvar av egentiden.)

- Träna på motionscykeln (Jag äger ingen motionscykel, och även om jag gjorde det skulle sanningen faktiskt vara den att den skulle funka som torkställning snarare än kaloriborttagare.)


Dessutom har Magnus ställt alla kakpaket vi har ovanpå kylskåpet och vägrade ta dem med sig till jobbet eftersom det bara är att "låta bli att äta dem". Säger Mr. Metabolism himself medan jag proppar munnen full av Balllerina Choklad och visualiserar en träningscykel prydd med trosor i storlek small...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0