Det ska vara en norrlänning för att göra renskav...

Ja, inte fasen ska det vara en kulla iaf! Magnus åt och tyckte det var gott, sade han, men själv tyckte jag att det smakade mer eller mindre häck och päck. Och jag är INTE kräsen vad gäller mat. Blä, säger jag bara. BLÄ.

Simmet idag gick bra även om Eira var mer intresserad av en gul hink än själva plaskandet. När vi fick simringen hade hon bara tänder för den och brydde sig inte om något annat i hela världen. Typ. Därefter Willyshandlade vi åt mormor, snabbfikade där och lovade hjälpa med trädgårdsbestyr på fredag. Dagens goda gärning avklarad, mao.

På hemvägen ringde telefonen och vi fick veta att Eira fått plats hos dagmamma från november vilket blir klockrent om jag ska plugga, jobba eller vad det nu blir. Är nöjd med placeringen och ser fram mot att få introducera Eira där. Det känns litet som att inte alls lämna bort henne, kanske eftersom jag själv varit dagbarn där om än bara en väldigt, väldigt kort tid. Tanken är inte att ha Eira 40h/vecka hos dagmamma, utan mest för att ge mig studiero, alternativt i glapptimmar om det går att lösa så. Förhoppningsvis funkar det så. Vi får se.

Sedan får det gärna vara en dagmamma som tar med större barn på Öppna Förskolan eller liknande eftersom det inte direkt är min kopp kaffe vad det verkar. Nå, för Eiras skull lär jag ju gå dit, om inte annat så för att hon ska få socialisera med andra knodds. Trots allt känner vi inga andra med småbarn, så...

Men det Sandra går på, mamma/barngympa eller vad jag fått för mig att det är, DET skulle jag vilja göra. Träna OCH umgås med knodd. Simmet är en grej som är bra för bondandet men att kombinera det med träning vore klockrent. För övrigt - jag undrar bara - är det rent vetenskapligt bevisat att småbarn gillar typ "Imse vimse spindel" och sådana låtar? Jag känner mig urfånig när man ska sjunga sådana och faktum är att Eira mest gillar när vi dansar till "Poker face". "Trollmors vaggvisa" till trots.


Kommentarer
Postat av: Sandra

ja jag går på mamma/barngympa. friskis har det här. och lite andra ställen. så kolla upp det hos er, friskis finns väl överallt :D

jag brukar gå dit lite innan för alla mammorna är ganska tidiga. då sitter alla där och matar sina små och man pratar lite smått. sedan går man in och hoppar omkring och ungarna ligger på golvet och glor. haha. vissa kryper omkring så jag har fått dela vattenflaska med någon unge ibland men vad gör det :D



bebisarna är mycket nöjda, det är musik och händer mycket. utom när det är strech med lugn musik då börjar alla grina. (de flesta) haha. himla kul



sedan håller jag med dig. det där med musik. jag försöker sjunga de där visorna, jag gillar juh trollmor osv men han tycker hellre om när vi dansar och sjunger med till typ mtv. haha!

då skumpar och hoppar det och det är mycket roligare

och sådana där glada tralliga sommarplågor är det bästa! då skrattar han som bara den

sjunger med gör han till det mesta. ooouhh oooouuuhhhh låter det mest men ändå :D



så jag vet inte om det är vetenskapligt. kanske bara lätt för att det oftast finns rörelser med och de andra ska man juh sjunga för att ungarna ska somna

men tror pokerface funkar lika bra :) gillar Eira det så är det juh klockrent



och som du kanske läste så funkade vanlig hederlig ersättning idag. tjohoo

och jag tyckte inte heller att socker i ersättning verkade bra men jag testade en gång för jag hade snokat omkring på fl. haha!!! men mille vägrade det också. bra det iaf :)



ja va fan. det med från 6 mån. tror inte Eira dör av det :) och jag menar det funkar juh för er! ni får vara lite ifred det är väl det som är huvudsaken!

2009-05-06 @ 20:45:57
URL: http://sandragustav.blogg.se/
Postat av: Sinikka

Vem är de ni ska ha? Ingalill? Hon pratade om att hon haft kusiner till Johan minns dock inte vilka;) Så vet jag ju att "Adele" tackade nej till sin plats där;) Nyfiken

2009-05-06 @ 21:25:27
URL: http://alltomsinikka.blogspot.com
Postat av: Sinikka

Adele är jämngammal med Ella och har samma dbv som henne NU men när Barbro får sluta så valde de dagis i djurås iställe (de blev först placerade hos ingalill)för de tyckte emilia reggio pedagogiken verkade bra:) Bra för er med andra ord:) GRATTIS! Då blir de 2 brynedalare i lokalen till hösten:)

2009-05-06 @ 22:00:36
URL: http://alltomsinikka.blogspot.com
Postat av: Sinikka

Hon kommer ju bli placerad hos Stina från 1/6 och de är ju tillsammans i lokalen 2 dagar i veckan eller har varit kanske blir annat upplägg till hösten? Gillar iafl att de är så, lugnare 2 dagar och mer ös 2 dagar (vi har ju och kommer fortsätta ha Ella hos sin dbv mån-tors ca 20h/v)

2009-05-06 @ 22:11:47
URL: http://alltomsinikka.blogspot.com
Postat av: Anton

Varför väljer du att sätta ungen hos dagmamma? Länge leve dagis!

2009-05-07 @ 00:38:38
Postat av: Gustav

Bra musiksmak Eira verkar ha!

2009-05-07 @ 01:11:23
Postat av: Sinikka

Är ju ett tag kvar så du hinner nog på kläm på de:)

2009-05-07 @ 06:48:56
URL: http://alltomsinikka.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0