Borta bra men hemma husmanskost...

Ungefär så känns det. Stuvade makaroner och korv är oslagbart, må jag säga!

Men vi har haft fem kanonfina dagar på resande fot: Det gick bra att övernatta på Skavsta och flyget till Riga gick bra om än Eira skrek en del av trötthet innan hon slocknade. Riga i sin tur gick fint och vi har haft uteserveringsväder varenda dag - för att inte tala om bara ben-väder. Mysko att komma tillbaka till... Åtta grader och grått. Jag frös redan när jag stoppade ut tårna från flyget på Skavsta.

I övrigt var Lettland helt okej. Åkte till Jurmala igår och bara att ta sig på och av tåget UTAN barnvagn hade varit en smärre upplevelse. MED barnvagn blev det svårare. Perrongen och trappstegen på tåget var inte synkade i höjd, kan jag säga! Att resa med knodd var en helt ny upplevelse; allt lär ju anpassas efter henne vad gäller mat och sömn etc. Men jag lyckades faktiskt få läsa en bok och börja på en annan (ingen av dem kurslitteratur, shame on me) på vandrarhemmet.

Mao kan jag rekommendera ett stycke ny bok: "Låt den rätte komma in". Hittade den på Pressbyrån (?) på Skavsta och eftersom filmen ligger ouppackad på skrivbordet tänkte jag att jag skulle läsa boken innan jag ser filmen. Och boken var... Bitvis riktigt vidrig, faktiskt. John Ajvide Lindqvist skriver BRA - vilket i mitt tycke är kanonviktigt (och en av anledningarna till att DaVinci-koden inte fick full pott av mig) - på samma gång som han har en väldigt egen berättarteknik, tycker jag. Har också hört av en väninna att "Pappersväggar" av samme författare ska vara rätt bra, så varför inte investera i den också så småningom? Det får bli nästa mission... Började på "Kackerlackorna" efter att ha läst klart först nämna bok och även om jag inte är något jättefan av genren deckare, undantaget Michael Connelys "Bosch"-böcker, så har den där klart potential. Ska fortsätta den ikväll...

Oh well. Hur jag nu snurrade in mig i det där...

Nu ska jag göra Eira till badflicka.

Ett tips för alla er med kiddos som fundrar på att åka österut: 1) Ta med egna blöjor. Sådana kostar AS. 2) Ta med egna blöjor. Pampers blöjor i Lettland är parfymerade. Det blir en blessing för Eiras cutieass att gå tillbaka till vanliga, hederliga oparfymerade Libero.

Kommentarer
Postat av: Sandra

ang låt den rätte. ja den är riktigt riktigt vidrig ibland. usch

haha

men ändå så bra!

dock såg jag filmen före och dock är jag kär i den också :)



ja om du har läst min fantastiska blogg så blir det en sommar i Dalarna

kanske kan vi ses någon gång då?

2009-05-06 @ 08:07:42
URL: http://sandragustav.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0