Studentvecka och hysterigraviditetsforum...

Veckan som varit har minst sagt varit hektisk: Mellan nattjobbspassen har jag slumrat för att sedan fixa och dona inför Amelies studentlunch vilken intogs i fredags och blev hyfsat lyckad med en massa god lax. (Gustav, du skulle ha varit här!) Således var jag helt slutkörd när jag halv tolv igår befann mig på jobbet för en heldag där. Som man bäddar får man ligga, uppenbarligen. *flinar*

Vidare ska jag racka ner en god del på sådana där graviditetsforum som finns på nätet: Hallå människor, är det inte förbannat jobbigt att vara sådana extrema besserwissers, alternativt så otroligt NOJIGA över sjukdomen "graviditet"?!

Om man inte följer Livsmedelsverkets råd till punkt och pricka - har liksom en handbok som ständig följeslagare - har man ingen rätt att skaffa kids för Gud nåde dig som käkar vaakuumförpackad skinka eller överväger att stoppa någon mjölkprodukt av opastöriserad karaktär i munnen. Och Gud förbjude om du inte går på allt humbug och köper exakt alla grejer som bara är möjligt åt den väntade knodden. Gammal barnvagn = förälder som inte bryr sig.

This far kan jag inte någonstans påstå att mitt liv är särskilt förändrat. Nå, jag brukar inte nikotin och alkohol har jag faktiskt inte stjälpt i mig sedan mars, även om jag vet att det någon gång under sommaren kommer att bli ett glas vitt eller rött. Men vet ni, jag har druckit den opastöriserade mjölken, käkat den vaakuumförpackade skinkan och Magnus och jag har enats om att en ecobadbalja är precis skit detsamma eftersom vi bägge knappast var ecokids och överlevde ändå.

Vad jag däremot inte gjort - och inte har en tanke på att göra - är att satt mig ner och ätit med argumentet att jag är gravid. För att gå upp några extrema kilon har jag inte tänkt och huruvida jag gör det är helt upp till mig själv att avgöra. Men till syvende och sist: En ny, dyr barnvagn i all sin ära, men då det bakom den går två feta rökande kvinnor blir jag allt mer övertygad om att bra föräldraskap inte hänger på vagnen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0