Livets absurditeter...

Man skulle kunna tro - med tanke på rubriken - att det här blir ett sådant där extremdjupt blogginlägg. Tji fick ni, eller kanske grattis.

Jag har öppnat festkvällens första öl och dricker den helt utan brådska medan jag surfar runt i jakten på artikeluppslag. Efter att ha återvänt till mitt referat otaliga gånger har jag insett att jag ska vara hyfsat nöjd med tanke på att det var första gången jag någonsin skrivit något dyligt.

Och jag undrar om jag ska duscha igen, fundrar på val av kläder inför kvällen och andra ytliga ting åt det hållet, samtidigt som jag funderar över det där med att ha någon att dela sina tankar med. Matthias anmärkte mycket på att jag pratade med mig själv, och han har helt rätt: Jag kan ha långa monologer - och dialoger - med mig själv. Kanske gör jag så för att jag inte har någon att prata med om allt det där nonsens som dyker upp i mitt huvud. Och kanske för att allt sådant där absurt jag kommer på faktiskt inte är varken intressant eller relevant för någon annan.
Jag försöker hitta musik som överensstämmer med mitt humör men jag går bet. Just nu söker jag efter den där blandningen av upptempo, nostalgi och djup. Musik att romantisera till över en öl i all ensamhet.

Kanske borde jag städa, kanske borde jag gå ut med soporna, och kanske borde jag läsa "Samhällsvetenskapliga perspektiv" för att sedan sova en timme eller så. Men jag sitter här, rakt upp och ned, gör ingenting mer än lyssnar på David Gray och sippar på min öl. Kanske blir ikväll en trevlig kväll och inte så hysterisk. Faktum är att jag hoppas på det.

Kommentarer
Postat av: Minna

Grubbel för sig själv kan ibland vara ganska nyttigt tror jag... Ägnar mig själv åt detta ganska mycket även fast jag har någon här hela tiden som jag kan prata med. Men det händer att det är jag själv som ger de bästa svaren och då är det mig själv jag pratar med =)
Jag ska vara med Stina ikväll till klockan 22. Då ska hon jobba så då kommer jag till festen, asbra upplagt tycker jag. Då missar jag ingenting. Så jag hoppas du är lika sugen inatt på att åka till Luleå :P
Puss puss lingongurka :D

2007-09-07 @ 17:18:53
URL: http://minnaannim.blogg.se
Postat av: Minna

Klart du ska få vara med. Det kom så spontant igår bara. Vi skulle se på idol efter att vi flyttat fias grejer och sen kom hon med sin gitarr och så blev det bara...
men det blir asbra att åka med dig full till luleå.. Du lär ju förmodligen inte komma ihåg hur det ser ut dock:P
har du tänkt gå ut ikväll?
puss o kram

2007-09-07 @ 18:06:53
URL: http://minnaannim.blogg.se
Postat av: MH -

ochjagkanminnasettpargodasamtalifleratimmarettparbradagariBorlänge.Ochdetkanjuintevaravärtattglömma.Hoppasdumårriktigtgott!

2007-09-07 @ 18:50:44
Postat av: spaceylisie

MH, jag kan inte riktigt se vad poängen är med ditt ihopskrivna inlägg? Kan du ge en förklaring, tack?

2007-09-07 @ 23:42:48
URL: http://spaceylisie.blogg.se
Postat av: MH

Ja. Eftersom jag ibland ångrar vad jag skriver så vill jag inte drabbas av ånger under den tid som det tar att slå mellanslag. Ångerfull ofta? Nä. Rätt nykter - rätt jämt, faktiskt hela tiden.
Ta ansvar för vem du är och vad du vill, helt enkelt.
Dock, poängen här låg även i innehållet - en passning åt dig i ditt nya liv däruppe i Norrbotten.

2007-09-08 @ 10:22:11
URL: http://rättman.nu
Postat av: spaceylisie

Alltså, MH, finns det NÅGON annan människa som faktiskt förstår sig på dina tankemönster? För mig är de TOTALT obegripliga och saknar helt grund. Det är nog bara du som förstår logiken i dem.

2007-09-08 @ 10:25:10
URL: http://spaceylisie.blogg.se
Postat av: MH -

*asg*
vet att det finns humor och snabbtänkthet; någonstans...
Ha det gottigt i Nord!

2007-09-08 @ 17:36:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0