Priset för en gänghora...

Fyra års fängelse och 150.000 i skadestånd. Det är vad det kostar att som kille ha en gänghora att begagna sig av, en tjej som aldrig säger stopp. En dyr leksak, och i och med hovrättens fällande dom mot "Stureplansprofilerna" i tisdags en slags revolution vad gäller det svenska rättsväsendet i våldtäktsmål. För första gången läser jag om hur dessa killar får utstå samma frågor om sitt sexliv som de otaliga tjejer vilka anmäler våldtäkter där gärningsmännen frias på grund av offrets klädsel, rykte eller tidigare sexuella erfarenheter.

Som i så många andra rättsfall har advokat Leif Silbersky ombetts lämna en kommentar till domen, och Silbersky uttrycker sig på följande sätt:


"I fortsättningen verkar det vara en typ av bevisvärdering i sexmål och en annan typ av bevisvärdering i övriga mål."


Jag hajar till och tänker för mig själv att ja, det här är så självklart, så rätt. Att jämställa bevisvärderingen i ett våldtäktsmål med de bevis som krävs för att fälla någon för mord, stöld eller liknande är ett hån mot människans sexualitet och känsloliv.


Min generation fick från barnsben lära oss att sex är något unikt och vackert mellan två människor som älskar varandra. Idag ser inte verkligheten ut så. Idag skaffar vi oss knulkompisar, har one night stands och går på parklubbar iförda lackkläder med tillhörande stilettklackar. Sex överexploateras i media och vi försöker frenetiskt finna ett facit på att vad vi gör är trendigt, rätt och riktigt.


Således är det inget konstigt att en nittonårig tjej efter krogen följer med två killar hem. Två killar med vilka hon tidigare lekt sexlekar med, lekar som uppskattats av alla parter. Lekar där gränserna varit tydliga. Skillnaden är att det den här gången går över styr. Skillnaden den här gången är att hennes "stopp" upphör att vara ett stopp och leken övergår i ett regelrätt våldtäktsscenario.


Skillnaden den här gången är att det gamla feministiska slagordet från 70-talet blivit verklighet. Äntligen har det privata blivit politiskt, åtminstone i våldtäktssammanhang. Domen mot "Stureplansprofilerna" är det solklara beviset för detta.


Kommentarer
Postat av: Sofia

Här är en kille som har gett lite vettiga ord angående detta fall ni allar har på era läppar!

http://www.credd.se/lasvart-show/show/4335

2007-10-18 @ 13:44:29
URL: http://www.credd.se/lasvart-show/show/4335

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0