Varje år händer det...

Snön faller i Sockholm med omnejd och folk blir chockade, överraskade och... Fast i trafiken. I år igen. Det är snökaos i Stockholm. I år igen. Året är 2007 och trots "klimathotet" snöar det. Ja, till och med i Sveriges huvudstad. Staden där fenomenet "vinterdäck" är en återkommande överraskning varje år.

Svensson kliver utanför dörren i mitten av november, ser snön falla och någonstans bland storstadsapatin inser han att de faktiskt hade något i garaget som kunde kallas "vinterdäck". Således blir det en nerringning till alla verkstäder efter hjälp att byta från sommardäck till vinterdäck, vilket i sin tur blir en omöjlighet eftersom hela jävla Stockholm precis vaknat upp och insett att det snöar.

(I samma veva har genomsnittsstockholmaren plötsligt insett att kollektivtrafiken var för lantisarna på besök, så givetvis måste de just den dagen då snön fallet åka bil överallt. Eller så kanske bussen inte gick mer än tre, fyra gånger i timmen, vilket är en orimlighet...)

Litet längre norrut sitter resten av Sverige, gnuggar händerna och flinar förnöjt åt tokholmarna som även i år gått på samma nit. Därefter kliver vi in i våra bilar med vinterdäck och kör på de hyfsat välplogade vägarna precis var vi önskar. Med vetskapen om att vi även nästa år kommer att skratta oss fördärvade åt precis samma sak.

Kommentarer
Postat av: Farbaute

Klockrent inlägg my dear! Jag kunde inte hålla med något mer, jag menar... Hur kan man ens komma på tanken att försöka SALTA bort 30 cm nysnö? *skakar på huvudet*

Investera några 100 miljoner i riktiga snöskottningsfordon istället och slipp allt tjafs om "snökaos" varenda eviga år. Fast å andra sidan, det är ju inte så konstigt egentligen. Varför ska vi orka lära oss något från år till år, lika bra att vänta på att de stekta sparvarna ska komma och skotta åt oss istället! :)

2007-11-14 @ 15:08:29
URL: http://vanheim.blogspot.com
Postat av: Danne

Haha, visst är det så.
Och inte gör det saken bättre att aftonbladet med sina konkurenter skriver "snökaos". Jag är i Sthlm just nu och enligt mig så var det ett snöfall, inget snökaos.
Men men, vi ska inte skylla på Stockholmarna att dom blir som tokiga när något vitt kommer ur skyn. Vi får skylla på SMHI som kommer ut med varningarna för tidigt. Fy SMHI, ni kan ju inte varna flera dagar i förväg, då har ju svenskarna redan glömt bort det då det inträffar! :P

2007-11-14 @ 15:15:24
Postat av: Minna

Till råga på allt har vi BÅDE motor- och kupévärmare, så vi kliver till och med in i en VARM bil när det är som jävligast ute. Haha jäkla 08:or =)

2007-11-14 @ 16:22:42
URL: http://minnaannim.blogg.se
Postat av: Bk

Detta märkliga snöfall händer inte varje år! Förra gången var 1998 i Östhammarstrakten!

2007-11-23 @ 21:43:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0