Statliga instanser och telefonköer...

Jag blir helt galen över mina enträgna försök att få tag på de människor jag behöver få tag på för att kunna göra research till radioexaminationen. Först ut på listan:

Försäkringskassan. Telefonkö tio minuter. Efter många om om men - omkopplad TRE gånger - får jag tag på direktnumret till den jag måste prata med. Grejen är bara att hon inte är på jobbet idag. Bara EN snäsig kärring. Pluspoäng för det.

Socialkontoret i Piteå. Piteås hemsida är nere och jag har inget nummer att ringa på, varför jag ringer direkt till kommunens växel, blir framkopplad omedelbart och informerar om att hemisdan är nere och mitt egentliga ärende. Jättetrevlig dam som tackar för infot och kopplar mig vidare till Sur Kärring nummer två idag. Hon informerar om att jag kan ringa på telefontid mellan tre och fyra i eftermiddag. (Mellan tre och fyra idag = Lisa busy med arbete = ingen möjlighet att ringa.)

CSN. Behöver jag säga mer? Knappvalsfunktion som kräver att jag knappar in mitt personnummer och därmed gör mitt ärende privat. Lägger på luren och ringer upp huvudkontoret. Sur Kärring Tre svarar och snäser av mig varpå hon kopplar mig vidare till... Knappvalsfunktionen jag precis gett fan i att använda. Använder den ändå och hamnar hos Sur Kärring Fyra vilken vill prata om MITT studielån. Jag avvisar vänligt men bestämt och förklarar ytterligare en gång för henne vad mitt ärende var. Hon kopplar mig vidare till huvudkontoret.

Sur Kärring Tre (igen!) snäser att jag kanske ska prata med någon på pressavdelningen. Jag frågar om det är samma nummer som står på deras webbsida. Sur Kärring Tre vägrar svara och menar att antingen kopplar hon mig eller så får det vara. Jag svarar trött att hon kan koppla mig. Hamnar hos Trevlig Dam som säger att den jag ska prata med inte är på jobbet men att jag kan få direktnumret till henne och försöka en annan gång. Jag tackar för mig och knatar tillbaka till tvättstugan.

Resultat av dagens försök till research: Niente. Det enda mina försök till efterforskning har gett är ännu större irritation över dessa instanser.

Igår var roligt: Jag pratade i radio och fan så skoj. Blev uppringd av en kille nu på förmiddagen som ville göra ett inslag med mig om mäns våld mot kvinnor att sändas imorgon, varför jag ska upp till radioredaktionen om en dryg timme och försöka säga vettiga saker. Radio is the shit. Verkligen. Det är min nya turn on.

Och apropå turn on's var gårdagkvällen i sig en riktig turn on. Om man får säga sådant. Jisses, jisses...

Kommentarer
Postat av: Gaia

Men vaddå 'en riktig turnon', det kan ju betyda vad fan som helst. Berätta nu!!

2007-11-28 @ 12:12:29
URL: http://minsexualitet.blogspot.com
Postat av: spaceylisie

Gaia, neej, det kan jag ju inte göra! Jag borde verkligen starta en snuskblogg. Anonymt. Då kunde jag skriva alla nasty details... *flinar*

2007-11-28 @ 12:26:17
URL: http://spaceylisie.blogg.se
Postat av: Farbaute

Det tycker jag att du ska göra! Antingen kan jag vara medförfattare eller så kommenterar jag den sönder och samman! ;)

2007-11-28 @ 13:39:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0