Sörlänningarnas snökaos än en gång...

För inte mer än åtta dagar sedan skrev jag ett inlägg om nollåttornas panik över trafiksituationen efter den i söder nyfallna snön. Nu är det dags igen. I Aftonbladet skrivs att SMHI varnar för blixthalka och folk uppmanas köra försiktigt. Som en lustig parallell över hur litet vädret faktiskt verkar bekomma de norrländska bilisterna - åtminstone på lokal nivå i Piteå med omnejd - tänkte jag länka till en sådan där "dagens fråga" i Piteå-tidningen. Frågan ställdes 19/11 och var som följer: Har det häftiga snöandet orsakat problem för dig? Spana in resultatet och fundera själv över om nollåttorna svarat detsamma om de fått möjligheten att svara...

Nu ska jag packa ihop saker och åka upp till Älvdal, firra middag och dricka vin. För att inte tala om bastu. Kanske.

Kommentarer
Postat av: Johan

Ja vad säger man.

Klart att det blir mer problem när det kommer snö i en storstad än när det snöar på mindre orter. fler bilar samsas på en liten yta. En liten incident får stora konsekvenser när det är köer. Ganska logiskt egentligen.
Är det sedan så att träd faller över vägarna så blir det självfallet ännu värre.
Senast snön kom här i stockholm kom det upp emot 5dm på några få timmar, misstänker att en och annan bilist uppe i norr oxå får spinn under hjulen vid sådana förhållanden.

2007-11-23 @ 17:52:07
Postat av: Eva

Kanske liiite skillnad på Piteå och Stockholms trafikmängd eller ;-)

2007-11-23 @ 18:33:44
Postat av: Gaia

Men snälla, ingen sådan där lokalfascism nu - vi neråt landet kan väl inte hjälpa att det inte snöar lika mycket här!? (Tack och lov för det, praise the gods!!!)

2007-11-23 @ 21:47:53
URL: http://minsexualitet.blogspot.com
Postat av: spaceylisie

Eva & Johan: Ja, fler bilar i storstäder än i norrland, men även ngt kallat "kollektivtrafik" i större utsträckning än här. Så enkelt kan det vara.

2007-11-24 @ 15:49:55
URL: http://spaceylisie.blogg.se
Postat av: Nicklas

Folk här nere i söder beter sig som idioter bara de sett en snöflinga på tv...

2007-11-24 @ 18:04:24
Postat av: Katrin

Det är helt sjukt. I göteborg blir det s.k "snökaos" varje år. Vagnarna slutar gå, allt blir helt ur fas. Och då snackar vi inte ens mycket snö, utan nån decimeter. En decimeter som i de flesta fall dessutom varit förväntad och utlovad av smhi i flera dagar.

2007-11-25 @ 16:03:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0