En slags era av girlpower...

De flesta människor i min generation brukar ha någon eller några förebilder som de senare kan säga om att "Jamen, det här växte jag av" eller "De här fick mig att inse att..." Givetvis har jag också sådana, och då talar jag om inga andra än Spice Girls.

Spice Girls, minsann... Året var 1996 och jag gick i sjuan, alltså första året på högstadiet, när "Wannabe" släpptes och jag vet att jag tyckte att konceptet var så... Sjukt bra. Tjejer som inte tog någon skit. Tjejer som var kaxiga, självständiga och gjorde precis hur fan de ville trots att folk irriterade sig på dem. I synnerhet Geri Halliwell, Ginger Spice.

Faktum är att jag tror att Spice Girls var oerhört viktiga för en hel del tjejer. För min del innebar deras "girl power" helt enkelt att inte låta grabbarna sätta sig på mig. Att inte vara tyst för att tjejer enligt the old school ska synas men inte höras. Att jag också räknades, och gjorde jag inte det var det upp till mig själv att se till att jag gjorde det. Att det bara var jag som kunde ta ansvar för mig och mitt liv eftersom ingen annan skulle göra det åt mig.

Så, avslutningsvis var Spice Girls verkligen något revolutionärt och jag har helt tappat bloggtråden för att inte tala om sugen för att göra något alls ikväll. Jag ska firra middag, parkera mig framför Idol och helt enkelt bara vara ifred ikväll.

Bye bye, world.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0