Ärrad för livet...

Läser - återigen i Aftonbladet - om sjuttonårige Niklas som tatuerat in en drake på ryggen och nu ångrar sig. Hans mamma är upprörd över det faktum att tatueraren inte frågade om leg, och menar dessutom att om hennes son tänkt efter en gång till hade han nog aldrig tatuerat sig.

För det första: Det är inte olagligt att tatuera en sjuttonåring.

För det andra: JA, folk vill tjäna pengar, wake up and smell the coffee.

Och, för det tredje: Niklas FÖRSTÅR och FÖRSTOD att han gjorde fel, att han skulle göra mamma besviken. Annars hade ungen inte dolt den i en månad.

Jag är absolut inte mot ett förbud vad gäller att tatuera folk under arton, men jag kan inte heller begripa vad en sjuttonåring, eller för den delen en tjugoåring, ska ha för nytta av en tatuering. Menar, när jag var sjutton... *skrattar* När jag var tjugo... *skrattar än mer* När jag är tjugofyra... *brutalskratt* Vad jag vill komma till är att man alltid, alltid överskattar sig själv, sin mognadsgrad och sitt förnuft eller intellekt.

Men, ponera nu att man verkligen vill skaffa sig en tatuering. Att göra det som en impulsgrej låter relativt... Idiotiskt, oavsett ålder. I synnerhet om den lilla impulsgrejen är något som för all framtid kommer att täcka ens rygg, ben, armar, hals eller bröst. Visst, en fjäril på höften och ingen lider väl av det.

Jag tycker att Nicklas mamma borde skära ner på månadspengen till sin son. Att en sjuttonåring som en "impulsgrej" kan göra som Nicklas gjorde och slänga ut 2500 kronor på en tatuering indikerar tydligt att Nicklas för det första saknar förnuft nog för att hantera pengar, och för det andra att han är för omogen för att ta ansvar för sitt eget liv.

Nej, det är varken synd om Nicklas eller om hans mor. Det är mest av allt synd om tatueraren ifråga som plötsligt måste stå till svars inför en skitunge med skamkänslor och ångest.

Update: Det här är för övrigt JÄVLIGT lustigt. Apropå sjuttonårige Nicklas. Hans egna åsikter alltså.

(Nu kanske mitt eget resonemang faller, men what the heck. Jag står för det ändå.)

Kommentarer
Postat av: drf

Det var ju ett fullkomligt sunt resonemang om man enbart ser till aftonbladets version av det hela, så det är klart att du ska stå för det. ;)

2007-11-08 @ 18:15:05
URL: http://drf.teflonminne.se
Postat av: Jocke Johansson

Hejsan, Jag håller med dig till 110% ang den korkade bortskämda snorungen som tycker synd om sig själv...Kram Jocke

2007-11-08 @ 19:06:03
Postat av: jose

helloooo. typiskt svenk att anklaga andra när man har gjort bort sig. som straff ska hans mammma också tatueras mede en anaconda i hela käften

2007-11-08 @ 19:37:16
Postat av: nathalie

håller med dig till 99. har fyra tatueringar själv, där den äldsta är 6 år gammal men har inte ångrat dom för en dag. men lille niklas borde verklien inte å runt med så mycket pengar. vad sa mamman när han gjorde sin första tatuering på högeraxeln tro? den nämner dom ju inte. låg kvallité på den journalistiken!

2007-11-08 @ 19:49:21
Postat av: AK

haha så sannt det du säger! bästa va ju att han hade ljugit om sin ålder, och sedan anklagar tatuerar´n för att han inte frågar efter leg!!! haha hur dum får man va!

"Han hade inte tänkt att det skulle bli en så stor grej." nehe men det måste väll kännes när man tatuerar hur stor den var! och grabben har ju redan en annan tatuering!! haha så jäkla fel det kan bli va...

tack aftonbladet för en lysande artikel som speglar samhället och tar upp de alllra allra viktigaste sakerna! 10sek. of fame familjen!

2007-11-08 @ 22:53:52
Postat av: Farbaute

Lille petter-nicklas och hans mamma är allmänt jobbiga, eller det är nog rättare sagt hans mamma som är jobbig - varför? 1. Hennes ansvar att fostra en vettig grabb (om han är vettig eller inte låter jag vara osagt) 2. Om jeppen i fråga inte fått lov av sin mamma att fixa en stor drake över hela ryggen så har han inte och bör därmed straffas på lämpligt sätt. Sådant där är något man kommer överens med med sitt barn (vilket han i lagens mening faktiskt fortfarande är) om. Han har uppenbarligen brutit mot någon sådan överenskommelse eller helt sonika skitit i att fråga först. Systemfel vilket som imho!

Nu blev jag tom i bollen och skriver sålunda inget mer just nu. :)

2007-11-09 @ 07:23:33
URL: http://vanheim.blogspot.com
Postat av: ulrica

Håller helt med, för jag ser också en tatuering på armen/axeln. Hmmm han visste nog vad han gjorde, men morsan blev arg. Stackars grabb, nu ska han behöva skämmas för polarna för att hans mamma inte vill se hans tatuering.

2007-11-09 @ 07:57:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0