Och jag vaknar av...

...att jag drömmer om jobbet och samtidigt är riktigt fundersam över det där med plugga/jobba. Jesus. Ibland blir det då för mycket av det goda. Generellt sett gillar jag inte riktigt att drömma om jobbet, då jag förmodar att det är ett säkert tecken på att jag har tillbringat för mycket tid där. Ah. Money, money och till helgen är det midsommar. SÅDANT ger pengar. Det var nog trots allt tur att Oona tvingade iväg mig för flera år sedan, annars hade jag nog mest varit bitter och känt mig helt inkompetent. Att vara hyfsat bra på något och dessutom få beröm för vad man gör får verkligen en människa att må mycket, mycket bättre.

Vi pratade om det där, både jag och Oona och jag och Matthias, om att människor inte lyckas skaffa eller behålla ett jobb, hur fan sådana är funtade. För jag menar, bara där jag jobbar hör jag skräckhistorier om olika förmågor som försökt ägna sig åt att torka skit. Och jag ser det själv ibland, om man får vara sådan. Människor helt utan social kompetens, människor som bara sätter sig ner och inte ens försöker ta initiativ eller verka intresserade. Människor vilka man hade behövt en überlastbil för att lyfta arslet på. Och jag kan helt enkelt inte förstå det? Jag menar, hur svårt kan det vara, att bjuda litet mer på sig själv, visa litet större intresse och litet mer go? Vara litet mer och litet bättre av sig själv, helt enkelt. Ungefär som när man inleder en ny relation med någon man är intresserad av. För jobb finns det att få, men det trillar inte över en där man sitter på sin köksstol och är bitter över livet. Att man sedan kanske får jobba häcken av sig är en annan femma, men det går. Verkligen går.

Nu ska jag peta i mig litet käk, ta min bok och krypa till kojs igen. Somnar jag så somnar jag, och gör jag inte det har faktiskt värre saker hänt här i livet. Det är trots allt bara en natt kvar och i morgon vid den här tiden kan jag vara vaken precis hur mycket jag vill.

(Jaa, jag vet, bara jobb, jobb, jobb idag. Men jag har inget snaskigt att bjussa på. Åtminstone inga snaskigheter som faller inom begreppet "snällhet" och sådan är onödigt att vara...)

Kommentarer
Postat av: Cabrini

Cabrini önskar Lisa en härlig midsommar! KRAM!

2007-06-22 @ 07:48:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0