Chokladbollar och nattarbete...

Ja, jag antar att det inte får heta "negerbollar" längre, eftersom alla i det här landet har rassenoja och i en handvändning lätt skulle kunna få för sig att en avstängd TV nog vore ett hån mot mörkhyade då rutan blir svart. Eller mörk. Fast, förklara då för mig hur allt som har med negrer att göra, typ Nogger Black,  kan vara så fruktansvärt rasistiskt medan det är okej att Anders Lundin i "Allsång på Skansen" släpper in ett gäng asiater som ska föreställa kamerakåta japaner på semester att kuta fram och tillbaka på scen? Inte humor, if you ask me.

Vad man kan dra för slutsats? Att det är okej att make fun of asiater men åt helvete fel att säga negerboll eller yppa ordet "turk" i annat sammanhang än om man pekar på Turkiet på en karta och säger att människor där kallas turkar, precis som vi i Sverige kallas svenskar.

Fast, i och för sig, om jag hävdar att vi i Sverige kallas svenskar är jag nog nynazze. Det finns ju inget svenskt, eller hur var det? Lustigt, att det finns "norskt" i Norge, men bara "mångkulturellt" i Sverige...

Jag ska i alla fall köpa negerbollar att bjussa min nattkompis på. Sedan ska jag hålla mig vaken precis hela natten.


Kommentarer
Postat av: läsaren

"negerboll" får man inte säga men gambia skalle med mjäll går bra...:-)

2007-07-21 @ 23:03:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0