Vinterkräksjukan...

...skrivs det om i Expressen och jag måste bara fråga why oh why de måste SKRIVA om det?! Varje gång jag läser något sådant där både psykiskt och fysiskt illa samt överväger att isolera mig. Och varje gång jag går till jobbet ber jag till Gud up there att det inte inte inte ska vara någon magsjuka av vilket som helst slag där. Nu är min casino-kompis Felix magsjuk, och hon bor i Blge där jag ska jobba i morgon, men helst av allt vill jag inte jobba eftersom det är i just Blge jag ska jobba och uppenbarligen finns kräksjukevirus i den stan. Min lilla etta känns plötsligt väldigt mysig. För att inte tala om isolerad om jag så önskar.

Orkar verkligen inte med de här spygrejerna som ska vara varje vinter. Som att det inte vore nog med att det är mörkt, kallt, grått, dött, trist och så vidare: helveteskänslorna ska liksom byggas på med litet magsjuka. Varje jävla år.

Såhär är Lisas "jag ska inte spy"-vardag när det väl bekommer sig:

- Ät inte.

- Drick inte.

- Käka vitpepparkorn, typ trettio, fyrtio stycken varje gång. Det lär hjälpa. Fan vet. (Paradoxalt då man inte ska äta, men det här är ngt man måste äta för att undvika magsjuka...)

- Vid illamående: tugga tuggummi.

- Sov inte innan 03; magsjuk blir man mellan 21 och 03. *peppar peppar*

- Åk inte buss

- Åk inte tåg

- Undvik barn; föräldrar tenderar att skita i om ngn i familjen är/har varit magsjuka och skickar iväg sina ungar till dagis/lekskola/skola ändå

- Köp handdesinfektion på Apoteket och sprita, sprita, sprita.

- Skaffa dig för faan inte ett vårdjobb.

- Handla inte äpplen, sallad, lösgodis eller något annat som ligger "öppet" i affären. Handla för fan ingenting som är frontat, ta hellre kartongen längst bak.

- Undvik människor som varit magsjuka i MINST sju dagar efter att de tillfrisknat. Och STÄDAT hemma.

- Håll rent på toaletten.

- Gå inte på bio eller ngt som helst ställe där du kan träffa människor. Definitivt inte på krogen; människor med magsjuka kan nämligen lura oss andra att tro att de spyr för att de är för fulla. Eller så märker vi inte att det är magsjuka och avfärdar det som fylla. Livsfarligt.


- Theralen är fint. Motverkar illamående och kräkningar.


- Valium också, säkerligen, men då kanske man kräks medan man sover eftersom man blir så jävla seg av Valium.


Lista slut. För den här gången. Jag måste städa nu. Later!


Kommentarer
Postat av: figge

får lite Deja vú-vibbar från förra året :P

2006-11-17 @ 17:00:11
URL: http://figgeh.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0