Filmen utan slut...

Var på bio för första gången sedan "Harry Potter and the goblet of fire" förra året. (En f.ö. mkt bra och sevärd film...) Blev bjuden av ett stycke dejt, nämligen Oona. Hur som, vi såg "Eragon", och jag mitt klantarsel, hade inte kollat upp filmen nämnvärt, bara hört av min bror att den fått riktigt crappy rescensioner. Således väntade jag mig dryga två timmar fantasyfilm modell lågvattensmärke. Och blev förvånad. Filmen som sådan var inte en tiopioängare, kanske en sexa, men det är svårt att göra bra fantasy när precis allt ska jämföras med Sagan om ringen-trilogin. Nå, det var en söt film som faktiskt var rätt snyggt gjord, så när eftertexterna började rulla efter nitito minuter som på de flesta B-filmer var det fler än jag och Oona som spontant ropade "VA?!" Filmen var alltså... Ja... Slut. Och det mitt i alltihop. En kort fight på knappt femton minuter (ja, jag höll tiden...), inte ens en filmkyss, inget som kunde likna romantik och knappast end of story. Va?! Va?! VA??!!

Hade jag på förhand blivit informerad om att denna film var baserad på inte en, utan TRE böcker hade jag väntat mig något sådant, men nu blev det bara... Platt fall, på något sätt, då de bröt filmen så fruktansvärt oskickligt att jag faktiskt inte sett något liknande. Man gick därifrån hängande i luften, men inte i positiv bemärkelse, inte sådär så att man verkligen längtar efter nästa del i sagan. Snarare blev det abrupta slutet mest ett irritationsmoment som låg över en när man gick därifrån. Synd, då filmen faktiskt för min del gärna hade fått fortsätta en timme. Tro det eller ej, men jag gillar faktiskt välgjorda fantasyfilmen även om litteraturgenren inte lockar mig nämnvärt.

Ah, skit samma. Idag har jag varit så jävla duktig man bara kan bli: gjort färdigt alla etikuppgifter och dessutom tagit en promenad i raskt tempo i drygt trettio minuter, dvs. skön vardagsmotion. Dessutom har halvångesten igår lättat en hel del, tack vare ett sådant riktigt välbehövligt samtal med min lärare. Hon är verkligen så guld det bara kan bli.

Och så dagens i-landsproblem: jag är törstig men orkar inte gå till kranen och dricka vatten. Dessutom har jag inget att läsa inför natten och Robert är på besök hos Valle då deras tvbox plötsligt avlidit. Kanske p.g.a. kortslutning eller liknande, jag vet inte, jag är ingen TV-tekniker.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0