Återbetalningar och Rigaresa...

Jag ska betala en hiskelig (nästan) summa till CSN i slutet av månaden, en summa som härrör sig från det år då jag jobbade häcken av mig samtidigt som jag inkasserade studielån. Nåväl, DET behöver jag inte gnälla om, regler är regler men varför de är som de är behöver jag inte älta. Jag tycker det är fel, det får räcka. Hur som: Eftersom jag är i stort sett oavlönad husslav under täckmantel "mammaledig" blir en stor återbetalning rätt...saftig, med tanke på att det varken lönar sig eller stimulerar att torka skit på hemmaplan. Så jag ringer till CSN och ber om att få betala av denna skuld och får prata med... Någon som inte kan svenska. Igen.

Observera nu att jag inte är ute efter att kasta rasistiska grodor, men hur kan det komma sig att TVÅ av de handläggare jag haft att göra med på CSN INTE FÖRSTÅR SVENSKA?!

För det är rätt svårt att kommunicera när motparten säger "Ursäkta, jag förstår inte vad du säger..."

Är yrket som handläggare på CSN en del av examinationen i SFI eller what?

Hur som kom vi fram till att jag ska få ett papper hemskickat. Imponerande. På det papperet kan jag läsa vad som gäller och jag får själv välja hur jag ska lägga upp min återbetalning (till en ränta som givetvis INTE styrs av vad är det, reporäntan, som resten av räntorna verkar göra). Kunde de inte ha skickat med det i samma kuvert på en gång - i det kuvert de skickade två inbetalningskort - eller tror de på fullaste allvar att gemene man kan hosta upp sexsiffriga belopp bara rakt upp och ner? JAG kan då inte det...

Så åtta minuter tog det - exklusive väntetid - för att få ett papper hemskickat. Jisses Amalia. Och nästa år skulle arbetslösheten rekordstiga till vaddå, 11%, eller vad pratade Magnus om? Undrar vilka som får gå från CSN...

Vi är färdigpackade inför kvällens Skavstatripp tillika morgondagens Rigaresa. Att se hur det går för Mymmel att 1) sova intill mig utan mina bröst i munnen och 2) att SITTA i mitt eller Magnus knä under start och landning blir två spännande grejer. Hon sitter ju helst inte - stå is the shit för vår Mymla.

Men - innan dess: Babysimma. Om en dryg timme lär vi bege oss. Så adios tills vidare. See you next week. Och ha en trevlig valborg.

Sånt där fjant igen...

Hahaha! Vad gör man inte när det är server downtime på EQ och Mymmel sover?
Vad heter ni? Lisa och Magnus
Hur träffades ni? Hrrm... Internet.
Hur länge har ni varit tillsammans? Sedan typ oktober -07.
Är ni förlovade? Icke.
Bor ni ihop? Japp.
Har ni barn? Ett stycke Eira.
Har båda körkort? Såklart.
Isåfall, vem kör bäst? Magnus. Alla gånger Magnus. 
Kommer du ihåg er första kyss? Jag tror det...
Vem sa "Jag älskar dig" först? Säkerligast jag,
Vem är äldst? Magnus. Åtta år äldre.
Vilka stjärntecken är ni? Fisk och jungfru. 
Vem fyller först på året? Jag. 
Håller ni i handen på stan? Ibland.
Vem är längst? Magnus.
Vem sjunger bäst? Jag.
Var nån av er oskuld när ni träffades? Nej.
Kände ni varann innan ni blev ihop? Inte på en fläck.
Vad har ni gemensamt? Rätt mycket, egentligen.
Blev du kär i första ögonkastet?
Hahaha! Nej, det blev nog ingen av oss.
Har ni någon speciell låt? Nix.
Har ni några "frikort"? Vad FASEN är det? Något fjortonåringar sysslar med?
Har ni stora framtidsplaner? Vad som är stort för mig behöver inte vara det för dig.
Har ni gråtit i varandras armar? Nej, men utanpå. *flinar*
Har ni varit utomlands tillammans? På torsdag har vi.
Vilket är ert bästa minne? Oj... Man borde kanske svara "när Eira föddes", men för min del så var det nog insikten om det faktum att vara med Magnus var som att komma hem.
Vem lagar bäst mat? Jag, alla gånger. 
Vad gör ni en vanlig vardagskväll? Umgås, antingen via datorn eller AFK.
Ger ni alltid varandra en puss när ni ses? I stort sett jämt, ja.
Bodde ni långt ifrån varandra när ni träffades första gången? Nej, tvåhundra meter kanske?
Blir du lätt svartsjuk? Icke.
Brukar ni bråka? Ibland.
Ringer eller SMS:ar ni mest? Både och...
Vilken är hennes/hans finaste kroppsdel? Hans ögon gillar jag. Eira har ärvt dem, tack och lov. Och så har han fina armar och händer, och... Jag gillar nog allt.
Brukar nån av er prata i sömnen? Det skulle nog vara jag i sådana fall...

Ett morbid(t) inlägg...

...kanske man kan tycka. Eller helt enkelt att jag på något vis är skadad, sjuk i huvudet eller vilket epitet man nu vill sätta på mig och min störda politiskt inkorrekta humor.

Men jag började (som vanligt) min datamorgon med att kolla bl.a. Aftonbladet, och överst var en artikel om kannibalen Lennart Persson, vilken mördade sina två fostersystrar och tog sig en smakbit av dem. Så långt är allt bara sick fuck och tragik, och jag menar ABSOLUT INTE att bagatellisera detta illdåd - snarare göra mig lustig över skribent och eventuella redigerare som kanske... Pja, enligt mig borde ha sett komiken i det absolut sista citatet:

"- Läkarna tycker naturligtvis inte att det är bra att jag ständigt känner blodtörst. Men är man vampyr så är man, det är inget att göra åt."

Här brutalskrattade jag tyst för mig själv, för jag menar, kom igen! "Är man vampyr så är man!" Är det bara jag som har hört uttrycket "Är man ninja så är man!" skorras fram på skånska? Jag tror att det kommer från någon sketch av... Någon. Men jag minns inte varifrån eller från vilka.

Hur som. Därav garvet.

Magnus jobbar kväll ikväll. Vi har varit först på BVC och vägt Mymlan som nu väger 6,6 kg och är hela 64,5 cm lång. Hon har btw fått två tänder, kan i stort sett sitta själv (åtminstone i matstolen) och halvkryper samt snurrar runt, runt, från mage till rygg och tillbaka. Go Eira! Besökte sedan "babycaféet" och var där ett tag medan vi ändå var i Mockfjärd och det var väl okej. Kanske inte som en intressant diskussion på skolan eller ett sjysst arbetspass på jobbet, men what the heck, tiden gick iaf.

Imorgon: Willyshandling åt mormor, hämtning av gåstol åt Eira så jag slipper aktivera ungen all hennes vakna tid och sedan middag hos H&M. Ska packa inför Riga också: På onsdag åker vi raka vägen från babysimmet till Nyköping, sover där en natt och åker tidigt torsdag morgon. Blir skönt att komma iväg.

NU ska jag underhålla en gnällande Mymla som inte kan leka själv ens i babygymmet.

Torsdag.

Jag har drömt asmysko drömmar i natt. Så enkelt var det med det. Dessutom funderade Magnus på om Eira ska vakna tre, fyra gånger varje natt när hon börjat äta riktig mat också eftersom han minsann inte tänkte ställa sig och steka korv eller kotletter mitt i natten. Sweet. Haha!

Babysimmet igår gick över förväntan: Det var en riktigt söt badflicka som säkert kunde ha varit i vattnet dubbla tiden. SÅ kul att flyta, titta på lamporna och snurra runt tyckte hon att det var. Men fan vet om hon SOV så mycket bättre av simmet... Jag märkte då ingen skillnad och först kring 21 - lagom till Grey's - fick Magnus henne att sova.

Och apropå Grey's... Är serien på väg utför eller utför? Jisses Amalia. Det blir bara sämre och sämre för varje gång. Än mer irriterad blir jag (japp, gnäll idag också!) när jag ser trailers till "Parlamentet", Fredrik och Filips nya vad det nu är eller reklam med Felix Herngren. Vill ingen inse att deras "humor" inte är humor och att de koncept med vilka de slog genom inte håller idag, såvida du inte är femton och pubertal? "Parlamentet" var bra innan det urartade till könsprogram där det bara skriks, svärs och hoppas fram och tillbaka. Vad hände med den raffinerade politiska satiren? Den där man måste ha ett hum om vad som händer i samhället för att förstå? Har vi blivit så infernaliskt korkade, vi svenskar, att det enda vi begriper är kuk, fitta och knulla?

Nu ska jag söva Mymlan som varit vaken några timmar men prompt vägrar att ge sig in i drömmarnas land trots mat och uppenbar trötthet. SÅ envis liten skit. Sedan: Willyshandla i Borlänge. Vi struntade i det igår med tanke på hur sent det trots allt blev med babysimmet.

Generationskriget enligt Aftonbladet...

Jag tycker att det är rätt intressant, hur vi 80-talister anses vara. Amelia Adamo säger i artikeln så här:


"- De är lata och har väldigt hög svansföring, säger hon om 80-talisterna. '...' Jag tycker att de är rätt så gnälliga och rätt så bortskämda. Samtidigt som de har höga krav på att arbetet ska vara utvecklande och lönen hög." och fortsätter sedan med att lägga ansvaret på... Sin egen generation:

- Jag tror det beror på att vi 40-talister har curlat dem så mycket. De har haft en enorm räkmacka och inte på något sätt behövt anstränga sig. Men när de ska släppa taget så är inte verkligheten på det viset. '...' Till skillnad från andra generationer som verkligen har arbetat och rättat munnen efter matsäcken har den här generationen haft en ganska stor matsäck från början.



Så säga vad man vill om Gustav Fridolin - men han slog huvudet litet på spiken:
"- Vi skulle gärna skaffa fast jobb och bostad - om det bara fanns några."

Jag menar inte att det inte FINNS något fast jobb och att skaffa bostad är förhållandevis enkelt på landsbygden. Problemet är bara att man bli vuxen så mycket senare idag. Kanske beror det på hur vi har curlats, men också på hur världen och samhället har breddats något så enormt för vår generation jämfört med 40-talisterna. Vi har fått lära oss att ifrågasätta - vara (käll)kritiska - och att auktoriteter inte är auktoriteter i ordets rätta bemärkelse. Väldigt få av oss har vuxit upp i hem där man riskerade en risbastu till efterrätt eller där mat inte var en rättighet per definition alla dagar i veckan. Möjligheter har vi tusen av och vi stressar genom det mesta för att hinna till nästa grej, nästa jobb, nästa projekt.

Under tiden pratas det om att höja pensionsåldern, göra det än svårare för 80-talisterna att äntra arbetsmarknaden på riktigt. Detta för att 40-talisterna fått mersmak på vad de själva missade. Delvis, i alla fall. För den bittra sanningen är ändock att nej, vi kan inte välja och vraka. Att förverkliga oss själva är ingen rättighet, det är en dröm vi lever på och ingen ids väcka oss ur den för att stoppa kaffekoppen under näsan och låta oss lukta på det bittra kallat "verkligheten".



Och när jag har bläddrat i VHS utbildningskatalog har jag inte tänkt på vad jag VILL bli. Jag har tänkt på om jag kommer att få några jobb. SÅ bortskämda är 80-talisterna. Eller åtminstone den cyniska delen av oss.


Gråväder men litet mer sunshine inne iaf...

(Ibland undrar jag om jag har en släng av typ depression eller liknande? Eller så är det bara mitt franska temperament som skiner genom...)

Kortfattade missions of the day:

- GÅ till mor och lämna Eira. Låna bil och åka till frisören. Lämna bil hos mor, hämta Eira och GÅ hem. Motion rocks.

- Laga ett mellanting av lunch och middag innan babysimmet.

- Babysimma.

- Willyshandla om Magnus är game on. Vi har slut på precis allt hemma och faktum är att vi snart skulle behöva en ny kossa till frysen också. Två paket köttfärs kvar.

- Peta Eira i säng efter middag och därefter Grey's.

- SOVA jag också.

Jag begriper inte att jag är så trött. Det börjar bli liksom ett taskigt mantra: "Jag är trött". Men faktum är att jag är helt slut i kroppen. Rent fysiskt, alltså. Ibland är det TUNGT att bre smör på mackan och då är det illa. Ändå försöker jag komma mig ut på promenader eftersom jag vet att frisk luft genererar energi i längden, men det verkar inte hjälpa. Kanske måste jag komma igång på riktigt med träning för att orka mer? Borde gå och dra igång BodyPump igen men det har inte blivit av och med Magnus skifttider blir det hur som bara varannan vecka jag kan träna... Även om det naturligtvis är bättre än inte alls. Och så får JAG känna mig litet fit och i form igen. Det kan jag behöva.

Nu blev det kortis i hjärnan... Trött, ja, jag sade ju det... Jesus. Ska krascha en stund på soffan. Mymlan vaknar om jag lägger mig i sängen.


Så extremt jävla fucking asboring...

(Jag bara gnäller. Läs inte vidare. Jag måste bara få skriva för att få det ur mig. Det kanske KÄNNS bättre då iaf.)

Jag är så inihelvete less på att vara hemma med barn. Min dag är följande - i stort sett varenda dag: Vakna typ en gång i halvtimmen mellan 6 och 8 eftersom Mymlan sover så lätt då. Gå upp och roa Eira i två, tre timmar till dess jag får buffa henne till sömns skrikande. (Hon skrikande alltså - inte jag.) Vänta på att hon sover klart - hon sover aldrig mer än 45 minuter, MAX en timme, och att göra något vettigt under den tiden är lögn eftersom ungen vaknar då och jag måste sätta igång Operation: Roa Eira i några timmar till. Därefter, när hon vaknat någon gång mellan 11 och 13 beroende på när jag fick henne att somna, lär jag roa henne ett tag till. Är mamma hemma och inte ska jobba åker vi dit och är där tills Magnus kommer hem från sitt jobb. Då går vi hem och roar Eira till dess det är dags att sova igen.

Jag hatar att vara hemmamamma. Så fucking jävla ostimulerande. Och inte känner jag en käft jag kan umgås med och vad ska jag på Öppna Förskolan att göra? Prata babybajs och nappflaskor med andra vars åsikter är att det är heaven on earth att vara förälder? Vad mig anbelangar kunde jag gärna få bli gravid igen typ nu och göra bort det här med barn de närmaste åren så kanske jag kan börja leva igen.

Jag längtar SÅ efter att plugga och diskutera på riktigt. RIKTIGA saker. Efter att få ha ett goddamnit LIV.

Nu ska jag fortsätta roa min dotter som vrålar på golvet eftersom det inte är kul att ligga ensam i fem minuter. Jag får helt enkelt bubba vidare på ungen, fram och tillbaka i den här jävla lägenheten.

Skjut mig, någon. Det känns mer lockande.

Sötnosen...

Allt lugna puckar. Så enkelt var det med det. Ska göra nytt babysimförsök på onsdag (eftersom vi inte kom iväg förra veckan p.g.a. mormorsskjuts) och til helgen ska jag jobba.

Och visst är hon en riktig sweetie, vår Eira?



Vansinnesirritation...

Okej, det är är inte varken rättvist eller ens i närheten av...sätt in vilket ord ni vill, jag är helt enkelt för trött för att hitta det ord som egentligen skulle skrivas där. (Typ realistiskt, reellt, konstruktivt, snällt eller gud vet vad... Jag hittar det bara inte!)

Men är det något jag blir komplett vansinnig på så är det att höra andra föräldrar klaga på att deras unge sovit dåligt under natten så att de själv för en gångs skull inte fått sin skönhetssömn. Eller att deras barn behövt ett blöjbyte under natten och de stackars föräldrarna då var tvugna att (hemska tanke!) vakna och byta denna blöja. Eller för den delen att deras lilla ängel blivit FÖRKYLD och därmed GNÄLLER. 

Try this, folks. Vår Eira är en DRÖM nu mot förut. Hon kan sitta SJÄLV i sitter/babygym utan underhållning i kanske 10 minuter, möjligen en kvart med leksaker. Hon sover hyfsat bra på natten med förhoppningsvis bara två eller tre uppvak. Det kan ibland ta inte ens en timme att söva henne på dagen/kvällen/natten - och då får man de flesta gångerna buffa en skrikande unge tills hon är så trött att hon däckar. Vi har till och med börjat få i henne MAT - välling - och ibland behöver den proceduren inte ens ta en timme den heller!

För fram till Piteåresan var det ett helvete. De tre första månaderna var en mardröm. Inte få sova under natten? Testa en unge som kan skrika mellan 16 och 04. Testa att inte kunna lägga ner din unge utan att den gallskriker. Testa att ha en unge som BOR vid ditt bröst. Testa för all del att bo i den sunkigaste slummen och skjuta heroin - jag lovar att det är mer livsbejakande än hur vi hade det. (Och då har jag inte ens testat den biten...)

Och därför - helt irrationellt - blir jag SPYFÄRDIG på folk som gnäller över EN NATT FÖRLORAD SÖMN. Eller för den delen på alla freaks som går omkring och försöker inbilla världen att det mest fantastiska och självuppfyllande i livet är att vara mamma. Jo, kanske det känns så om man har en unge man kan ta med någonstans.

Jag tror på vad K.P sade igår: De flesta låtsas nog att det är så, för att man inte vågar säga något annat. 

Helt riktigt. Jag längtar till sommarschemat kicks in i juni.

När vet man att man kommit över ett bäcken...

...så man kan ropa hej någon gång?!

Vi har haft en rätt fin dag, jag och Eira; när hon hade vaknat efter första tuppluren och Magnus åkt till jobbet packade vi in oss i bilen och for till MIN mor där vi bjöd Eira på kyckling och pasta. En höjdare till dess hon (troligen) bet sig i tungan med ristanden och började störtvråla. Stuvade då ner tösen i sulkyn och gav oss iväg på promenad över "Folkes bro" och fundrade över det där med sommaren och dop. Andra veckan i augusti känns som ett bra mål eftersom jag slutar sommarschemat första veckan och det verkar synka med semestrar och allt. Så; dop i Piteå, tänkte jag, och ska börja fnurla på det där med präst och dopklänning och så vidare. 

Så hur gör man sådant? Menar, om Eira döps i augusti är hon då nio månader, och hur gör man då med dopklänning? En idé är - som Magnus svägerska menade - att köpa någon "vanlig" outfit att klä henne i, t.ex. en söt klänning eller liknande. Egentligen funkar det för min del också, men jag saknar det där symboliska med en stor dopklänning: Att man växer i sin tro. För mig känns det jätteviktigt, att kunna växa i sin tro eller om man så vill växa UR sin tro. Jag ska grunna på det där en sväng, för egentligen är det dopklänning jag helst vill ha, men att betala någon tusenlapp för en sådan är uteslutet. En variant jag kan tänka mig är en klänning i lin, alternativt en dopklänning modell äldre med GULT eller LILA band. Något könsneutralt, tack.

Och det där med präst så...? Vore vi här hade valet varit hur simpelt som helst, men att skeppa honom norrut är nog litet overkill, om inte annat för min plånbok... Dop i kyrka är hur som inte aktuellt för mig: I Älvdal vill jag ha det, med närmaste familj och inte särskilt påkostat... Nåja. Whatever.

Eira sover sedan snart två timmar tillbaka och Magnus slutar jobbet på ett tag. Jag kanske ska krypa ner i sängen och läsa en stund. Det är bara så himmelskt skönt att ha tid på kvällen när Eira sover. Tänk, att det skulle ta nästan fem månader innan det vände. Fem månader. Men skam den som ger sig: Syskon ska tösen ha. Så det så. Oavsett om det blir fem likadana månader.

En kväll i april...

Första riktiga dalauppdateringen...

Och givetvis får jag hjärnsläpp...

Mymlan sover sedan två timmar tillbaka - svårsövd idag och vaknade upp nyss för en senslurk välling och däckade igen omedelbums efter en halvdeciliter välling. Bye bye modersmjölksersättning och hej hej välling och mat. För oss är det som en välsignelse och fortsätter det så här är det kul att vara mamma och jag kan snart ta tag i saker jag borde ha gjort för länge sedan. Fias bröllop, till exempel. Och Eiras dop vilket jag vill ha i Älvdal.

Insåg idag att det nog inte kan bli så mycket jobb till hösten och att utsikterna för att få det att gå ihop med piteplugg till hösten är problematiska i och med Magnus jobb och det faktum att han hoppat upp ett pinnhål. Således tänker jag avsluta det jag avsluta kan under våren och sökte därför annat till hösten på hemmaplan. Resten av kurserna - de jag har läst - får jag helt enkelt lägga till de valbara och inse att jag faktiskt MÅSTE plugga klart nu. Något annat vore vansinne och som Hanna sade: Bättre en examina inom vad som helst än ingen alls när du väl ska söka jobb. Med andra ord håller jag tummarna för att få en av de trettio platserna på det program jag sökt. Plugga med barn borde funka och vi har trots allt ställt Mymlan i dagiskö inför hösten hur som. Allt går och amen till det.

I övrigt känns det liksom livet så sakteliga börjar återvända och först idag har jag uppskattat min dotter sådär riktigt på riktigt. Hon är mer nöjd nu än någonsin och jag är om möjligt mer kär än tidigare i hennes pappa = win win. I morgon är det babysimspremiär för vår del (alltså min och Eiras - inte min och Magnus) och jag är så illa tvungen att svälja kroppsnojorna och dra på mig min gamla fula turkosa bikini och hoppa i plurret med Flarnet. Jag hoppas verkligen att hon kommer att uppskatta det hela: här hemma är hon verkligen entusiastisk över att vara badflicka! Nya framsteg gör hon också - halvkryper och kan nästan sitta själv. Hon är så ruggigt med i allt att jag baxnar. Men så är jag en del partisk också.

Snart far vi till Riga och efter det är det ganska exakt en månad till innan vi far igen. Därefter sommaren och mitt schema börjar den 19/6 vilket innebär STORHELGSOB! Två perioder 75% fick jag och jag låter mig nöjas med det. Nu ska vi tråckla med Magnus pappadagar i den mån han måste ta ut dem.

För första gången på länge känns det liksom det ljusnar även inuti och inte bara utomhus...

Tillbaka i Dalaland...

Efter tio välbehövliga dagar i Piteå styrde vi kosan hemåt, nästan två timmar senare än tänkt då både Mymlan och mamman sov så gott att väckning inte fanns på tapeten. Två matstopp för Eira blev det; ett innan Umeå och ett i...Hudiksvall där vi tänkte försöka äta på McDonalds men lade ner projektet då vi såg att vi lika gärna kunde åka över Bollnäs hem och käka på Max där. Vilket vi försökte med. Bollnäs kom vi till och Max kom vi till och dit hade alla andra också hittat. Att få mat på Max hade nog tagit en dryg halvtimme minst, och så länge ville vi inte vänta, i synnerhet inte då GPS:en visade på typ 15 mil kvar hem... Istället blev det efter en del tråcklande med innehållsförteckningar till slut en kokt korv med pommes frites på en korvkiosk längre bort och jag brände mig så extremt illa i munnen att jag då vi kom hem inte kunde äta riktigt... Jag ska nog göra ett nytt försök snart.

Matkonfrontationen med Mymlan i Piteå gick suveränt. Välling har hon fått istället för Nutramigen, mer smakisar än tidigare och till och med ätit en HEL POTATIS MED MJÖLKFRITT SMÖR! Go Mymmel! Och eftersom maten funkade bättre har hon SOVIT bättre och natten till igår sov hon mellan 22.30 och 04, fick en slurk mammamat och SOMNADE SEDAN OM och sov till 08 då jag till sist väckte henne för att åka hemåt. Jag ska försöka hålla fast vid det där, även om Magnus börjar jobba i morgon och jag blir ensam med henne igen. Piteå var bra för Eira, helt klart, och vi kunde lika gärna ha stannat kvar och haft en drömbaby.

Två ensamnätter blev det med Magnus också, vilket var välbehövligt. En natt tog faster och farbror Eira och den andra natten var det farmors tur. Vi behövde nog litet ensamtid...

Nu... Är det dags för mig att börja dagen. Magnus försöker söva Eira till en tupplur och jag borde ta min sargade gom med mig till frukost eller motsvarande. Idag är mammadag och tvättdag. Gäsp, så trött jag är.

Glad påsk så här i förtid...

Well - still alive and kicking!

Torsdagens resa till Piteå gick bra: Eira var en pärla i drygt sjuttio mil. Därefter blev det tråkigt, men då hade vi redan kommit till Glommersträsk, tror jag att det var, så då körde vi på trots uttråksskrikande unge i resterande femton, tjugo mil. Jag försökte roa henne med både nappen, Insekten, Pippidockan och mobilen och bitvis gick det faktiskt. Men - skönt var det att komma fram! Efter sen middag stöp vi i säng och jag tror inte det var förrän lördagen jag kände mig hyfsat fit igen...

I övrigt inte så mkt nytt... Min mjölkfria kost - eller den norrländska luften - verkar ha gjort underverk med Mymlan. Vi tvingar i välling och Magnus har tagit henne ett par nätter nu och hon har sovit riktigt bra...

Nu frukost.

Jag ska förresten omtenta tentan jag med vilja körde på i våras. Första juni i Falun. Den här gången ska jag börja med att läsa litteraturen. Dessutom finns ett PM jag ska ta tag i. Möjligheten att fortsätta plugga andra året finns till hösten. Jag överväger det starkt, även om det kanske inte är just journalist jag vill bli egentligen.

Nå. Frukost som sagt.

RSS 2.0