"Aarhg sluta definiera mig"

...heter en klubb på QX och medlem i den klubben kan man bli om man håller med om detta:

"Är du trött på att bli definierad av andra som homosexuell, bisexuell, heterosexuell eller som kille eller tjej? Anledningen till att den här klubben finns är för att vi människor är för sorgliga på att kategorisera! För är det någon som skall kategorisera DIG så är det DU och ingen annan, precis som att ingen utom JAG skall kategorisera MIG. So make a statement och vägra finna dig i detta! Lev och låt leva!"

Och jag frågar mig varför folk lider av denna fobi gällande att bli kategoriserade? Menar, punkaren/anarkisten/hårdrockaren eller vad det nu är hävdar att han/hon klär sig på ett visst sätt för att "skilja sig från mängden" och på samma gång ser de identiska ut! Vips! så har de blivit vad de fruktar mest i sin pubertetskris: kategoriserade. Och jag är övertygad om att den stolta flatan eller bögen högaktingsfullt skiter i huruvida de är kategoriserade homos eller ej. Vad spelar det för roll? För övrigt föddes de flesta människor som antingen pojke eller flicka, och visst kan man klanka ner på könsroller, patriarkatet, sociala normer blaha blaha, men det måste ha funnits en anledning till att det blev två olika kön! Det måste finnas en anledning till att vi skiljer oss genetiskt. Och fysiskt. Och psykiskt. (Här hävdar iofs alla feminister att vi inte ÄR olika, utan att det är samhället som konstruerat skillnaderna... *suck*)

Vad jag är? Pja, heterosexuell kvinnlig student som bitvis svär över CSN's inkomstpolicys. Stolt över det? Inte nämnvärt. Rädd för att kategoriseras heterosexuell kvinnlig student? Inte ett jota.

Jag tror att det är först då man försonats med sig själv som människa, som man faktiskt skiter i alla dessa kategoriseringar. När jag var 17, mer pubertal än idag och jävligt hård, då brydde jag mig. Nu lever jag mitt liv som jag vill det och låter människor få vara hur mycket gay, bi, hetero eller trans de vill. Trots allt är vi alla människor.

Kommentarer
Postat av: Radikal mamma

ALLA feminister hävdar förstås inte samma sak, så enkelt är det inte.

Självklart finns det finns skillnader (de kan vi ju lätt se när vi kikar ner i varandras underkläder), men jag vill hävda att det är större skillnader mellan individer än mellan könen.

Och även om det finns en anledning till att vi är fysiskt olika så vill jag helst slippa se den skillanden i mitt lönekuvert, i föräldraskapet, i maktens korridorer och i sexualbrottsstatistiken.

Skillnaden (kuk kontra fitta) får inte legitimera samhällets skevheter.

2007-01-30 @ 10:30:00
URL: http://radikalmamma.blogg.se
Postat av: Anonym

Min f.d. flickvän hävdade med en dåres envishet att jag var feminist men jag vägrar att sätta den stämplen på mig själv. Då väljer jag hellre att kalla mig humanist, alla människor är lika värda...alltså ska män och kvinnor ha lika lön (bara ett litet exempel). För mig är en feminist någon som hävdar kvinnans suveräna rätt och förtryck av mannen...det ställer jag inte alls upp på!

2007-02-01 @ 20:54:45
Postat av: Nicklas

Min f.d. flickvän hävdade med en dåres envishet att jag var feminist men jag vägrar att sätta den stämplen på mig själv. Då väljer jag hellre att kalla mig humanist, alla människor är lika värda...alltså ska män och kvinnor ha lika lön (bara ett litet exempel). För mig är en feminist någon som hävdar kvinnans suveräna rätt och förtryck av mannen...det ställer jag inte alls upp på!

2007-02-01 @ 20:54:57
Postat av: ml

alltså grejen med kategorier är att de verkar begränsande och det därför finns en poäng i att inte direkt söka sig till dessa. att medvetet försöka vara förutsättningslös (vilket naturligtvis aldrig går) gör ändå att man kommer närmre en individs kärna.

dessutom handlar motståndet till könskategorier mycket om rätten till att själv bestämma sin identitet. bara för att man har en penis behöver man inte känna sig som man.

2007-02-15 @ 19:51:58
URL: http://misantropfilantrop.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0